Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2010 21:34 - ПОКАНА за професионални музиканти за участие в Евро-средиземноморски музикален фестивал
Автор: mladeji Категория: Други   
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове:
0



ПОКАНА за професионални музиканти за участие в Евро-средиземноморски музикален фестивал Общи маршрути на Евро-средиземноморската Музика
CREMM търси професионални музиканти (не групи) за своя годишен фестивал, ІІІ-то издание на Евро-средиземноморския музикален фестивал, който ще се проведе през юни 2010 г. в три различни града: Будапеща / Унгария, Белград / Сърбия и Катовице/ Полша.
Успешно избраният музикант ще бъде един от 45-те музиканти, идващи от различни страни на Европа и Южно-средиземноморската област. След програмиране на фестивала 9 мултинационални групи ще бъдат формирани за 5 дни и по време на работна среща в Будапеща групите ще изготвят своите представления и ще покажат на унгарската, сръбска и полска публика как музиката може да посредничи между културите и как може да се създадат нови универсални ценности.
Събитието бе подкрепено през 2007 г. От Евро-средиземноморската Фондация "Анна Линд”, а през 2009 г. и 2010 г. то се подкрепя от Европейския съюз чрез Културната програма 2007 - 2013.
CREMM е инициатива, насочени към свързване на световната музикална сцена на Европа с нейните съседи от Южно Средиземноморие: създаването на нови съвместни продукции, насърчаване на художествения синтез, колективно създаването на художествени продукти, като по този начин служи на взаимното обогатяване на съвременните музикални стилове в рамките на Евро - Средиземноморския район и насърчаване на богатството и разнообразието на района.
С разработването на неформална, тематична мрежа за световна музика на професионалната сцена на Евро-средиземноморската зона, включително в цяла Европа, на Балканите, Турция, Близкия изток и Северна Африка CREMM ще подпомага своите членове в тяхната дейност, насочени към трансграничното създаване на художествени програми за професионални музиканти, разпространение на резултатите от новите художествени продукти и насърчаване на артистите и организациите, техните дейности с използване на CREMM.com динамичния уеб -портал.
Селекция на кандидатите:
Следните аспекти ще бъдат взети под внимание по време на избора
- Музикантът /Кандидатът трябва да бъде гражданин и трябва да живее в една от страните на Евро-средиземноморския регион или в Сърбия.
- Заявителят трябва да докаже неговия професионален опит: да свири най-малко на един акустичен инструмент или да е вокалист
- Предимство ще се дава за тези, които имат опит в комбиниране на различни музикални стилове и / или свирил с групи, които творят в различни музикални стилове, особено джаз, фолк и съвременни музикални стилове.
- Няма ограничения във възрастта.
Процесът на кандидатстване:
- Кандидатите трябва да:
1. се регистрират на cremm.com (задължително)
2. да изпратят биография на английски и / или френски език, със снимка на електронен адрес:info@cremm.com (задължително)
3. да качат най-малко 3 музикални парчета (не повече от 20MB)
- Изборът ще протече в два етапа:
- Предварителен подбор от базата данни. CREMM, че даде възможност на кандидата да участва в бъдещи подобни проекти
- селекция за Евро-средиземноморския музикален фестивал, в зависимост от възможните комбинации на регистрираните музиканти
- Краен срок: 31 март, 2010 г., въпреки че се препоръчва да се кандидатства при възможност веднага , тъй като е възможно организаторът да предложи комбинация с музиканти, които вече са регистрирани.
- Дата на фестивала: между 3-ти и 13-ти юни 2010 година (пътни, репетиции и концерт в трите страни)
Фестивалът може да осигури разходите за пътуване, настаняване и храна по време на фестивала за период (около 10 дни), а също и да плати таксата за участие. Разходи за виза не могат да бъдат възстановени.
Допълнителна информация и регистрация на сайт: www.cremm.com


Тагове:   музиканти,   Музикален,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mladeji
Категория: Други
Прочетен: 30831
Постинги: 10
Коментари: 4
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930